Мандруємо на острови

Подорожуйте світом разом із бібліотекою не виходячи з дому.
Сьогодні запрошуємо в мандри до найромантичніших місць на планеті - будиночки на островах. Мрія для інтровертів. 
Немає нічого красивішого ніж будинок, розташований на якомусь тропічному острові. Часто такі будинки будують для туристів, тому їх зовнішній і внутрішній вигляд намагаються зробити привабливим. У такому місці можна відпочити від шумного мегаполісу і набратися сил.
1. Будиночок на озері Уінніпесокі - найбільше озеро штату Нью-Гемпшир, США. Сам будинок є частиною Олівер Лодж - будинки для відпустки.
2. Мальовничий Острів кохання в селі Старий Солотвин, посеред річки Коднянка, виглядає по-справжньому казково. А невеличкий будиночок, який називають Хатиною рибалки, надає цьому місцю особливої загадковості. Село Старий Солотвин розташоване в Бердичівському районі Житомирської області, за 35 км від Житомира по трасі на Бердичів.Багато туристів неодмінно додають до своїх маршрутів відвідування цього чудового острівця. Особливо полюбляють Острів кохання молодята та закохані. Це ідеальне місце для фотосесій та пейзажних фотографій.
 
3.Близько 70 км від північного узбережжя Гондурасу розташована вілла Данбар Рок. Готель розташований в Карибському морі і є справжнім раєм для дайвера. Вілла оточена мезоамериканським Бар'єрний рифом і знаходиться приблизно в 12 км від острова Роатан - не менше популярного місця для заняття підводним плаванням. Щоб дістатися до вілли Данбар Рок, відвідувачі летять на острови Гуанаха, де вони будуть взяті на борт судна, яке доставить їх до скелі.
4. Ейлен-Донан (шотл. гел. Eilean Donan, у перекладі «Острів Донана») — замок, розташований на скелястому острові, що у фіорді Лох-Дуйх у Шотландії. Один з найромантичніших замків Шотландії, він славиться своїм вересковим медом і цікавою історією. Замок зараз знаходиться у відмінному стані. На початку ХХ століття, у 1911 році, Джон МакРе-Гілстрап викупив замок та почав проект реставрування і 1932 року був відновлений та відкритий для відвідування. У 1983 році клан МакРе почав займатися благодійністю. Донині представники клану МакРе живуть у шести кімнатах, відведених для них в замку. Відродившись з руїн, Ейлен-Донан на сьогоднішній день є одним з найбільш популярних замків у світі. Його відвідують безліч туристів, тут знімають фільми і проводяться різні церемоніальні дії.
5. Острів безтурботності Рюфюльке, Норвегія.
6. Острів Бледський озера, Словенія. На острові розташована Маріїнська церква.
7. Канадсько-американський природний парк "Тисяча островів"
8. Острів Хаб, він же Just Room Enough Island - це частина архіпелагу Тисяча островів в озері Онтаріо, який ділять між собою Канада і США. Якщо раніше вважалося, згідно з Книгою Гіннесса, що найменшим населеним острівцем був Bishop Rock, то наш острівець щонайменше наполовину меньше. Колись, ну дуууже давно, цей острів був куплений однією парою в гонитві за самотністю і тихим місцем для відпочинку. Але плани пустельників були порушені, коли вони несподівано для себе виявили, що потік туристів, охочих помилуватися на таку незвичайну спробу відірватися від цивілізації перевищив потік гостей в їх звичайний дом.
8. Крихітний острів Котісаарі знаходиться в місті Рівному в Лапландії, Фінляндія. Згідно туристичного веб-сайту міста, потрапити на нього можна тільки за попереднім записом і на човні.
 Исчезнувший дом на острове Холланд
9. Острів Холланд знаходиться в затоці Чезапік між островом Бладсворс і островом Сміт, в шести милях на захід від Венона, Меріленд. Острів Холланд був заселений в 1600-х, і отримав назву на честь першого землевласника Деніела Холланда. Острів Холланд був покинутий і порожній до 1995 г, коли Стівен Уайт, священик і колишній моряк, що виріс на острові, купив будинок за $ 70,000 і намагався зберегти його спадщину створивши Товариство Охорони Острови Холланд. В середині жовтня 2010 будинок остаточно розвалився, перетворившись на купу руїн.
10. Самотній будинок на річці Дрина в Сербії привертає до себе увагу численних туристів своїм незвичайним розташуванням - він побудований прямо посеред річки на великому камені.Місце знаходження цього будиночка, як в іншому і про його існування, довгий час знали лише місцеві жителі. Сьогодні місце знаходження цього дивного самотнього будиночка відомо всім туристам. Ви його знайдете в Сербії, на в'їзді в місто Баїна-Башта (Bajina Basta) в Національному парку Таро прямо посеред річки Дрина (Drina).
дом на скале Clingstone House 2 (700x466, 315Kb)
11.Цей дивовижний триповерховий будинок був побудований на крихітному скелястому острові недалеко від американського міста Джеймстауну в 1905 році. Як не дивно, будинок пережив століття і лише двічі піддавався реконструкції.Власник і будівельник будинку - Джозеф Уортон. Він побудував для своєї сім'ї житло в знак протесту, після того, як уряд відібрав у нього землю і літній будиночок для розширення міської території Джорджтауна. Тоді американцеві і прийшла в голову ідея побудувати будинок там, де ніхто не зазіхне на його житло.
12. Ресторан "Скала" (The Rock) - це одне з унікальних і романтичних місць, перебуваючи в віддаленості від пляжу Мічанві пінгві (Michanwi Pingwe) архіпелагу Занзібар (Танзанія), дозволить насолодитися тишею, спокоєм, чудовим видом і смачними морськими стравами, які вам подадуть. Дістатися до ресторану "The Rock" можна різними способами. Все залежить від припливів води. У період мілководдя, до нього можна дійти пішки, а під час припливу дістатися можна або вплав або ж на човні, Вас за додаткову плату люб'язно відвезуть місцеві жителі, які таким чином підробляють.
10 самых крошечных населённых островов мира
13. Острів Вільгельмштайн, Ганновер, Німеччина. На острові розташована фортеця-музей.
10 самых крошечных населённых островов мира10 самых крошечных населённых островов мира
14. Острів Бьярнарей, Ісландія. На острові знаходиться мисливський будиночок. Ісландія - країна льодовиків, вулканів, що вивергаються і незаселених островів. Острів Бьярнарей входить до складу архіпелагу Вестманнаейяр, на який можна потрапити повітряним транспортом або поромом з міста Торлаксхёбн. На Бьярнарее є тільки один будинок.

Коментарі

Популярні публікації