Азорські острови — рай для тих, хто закоханий у природу


Сьогодні запрошуємо у подорож до одного з найкрасивіших місць на планеті.
Азорські острови — рай для тих, хто закоханий у природу. 
Це архіпелаг з дев'яти островів посеред Атлантичного океану, є автономним регіоном Португалії, в надрах яких досі кипить вулканічна лава. Тут, за повір'ями португальців, відпочиває сам бог. 
А ще влітку тут скрізь квітнуть неймовірної краси гортензії усіх відтінків блакитного та фіолетового!
Азорські острови входять в список кращих місць для екологічного відпочинку. Тут завжди тихо, спокійно, немає величезної кількості людей, зате є дика і незвідана природа. Саме за цим сюди їдуть туристи. 
Пляжі — їх тут багато, всі красиві і доглянуті. Навіть якщо вони чорні. Це така особливість — чорний пісок через вулканічного походження. Любителям спокійного відпочинку — саме воно. Якщо ж лежати під пальмами набридне, можна зайнятися екстремальними видами спорту. На островах добре розвинений дайвінг. Ще одне цікаве місце — долина Вале-даш-Фурнаш. Здалеку може здатися, що посеред долини знаходиться великий киплячий котел або щось таке. Майже. У цьому місці земна кора дуже тонка і вулканічна магма підходить близько поверхні. Десятки гейзерів і киплячих джерел в одному місці — видовище варте. Азорські острови виникли із-за виверження великої кількості вулканів. Практично всі з них вже давно сплять, тому в кратери деяких можна спускатися і оглядати цих гігантів зсередини. 
Гортензії на Азорах можна побачити вздовж узбіч доріг, на полях та на гірських схилах. Пік цвітіння припадає на липень та початок серпня. Проте зривати квіти не можна, оскільки гортензії охороняють як символ Азорського регіону. Проте навіщо зривати, якщо можна сфотографувати усю цю красу?
На противагу материковій Португалії, яка вже серйозно потерпала від навали туристів (довжелезні черги у музеї й палаци, постійно переповнені оглядові майданчики та транспорт, відчутне підвищення цін на житло та ресторани тощо), Азорські острови поки що зберігають спокій та максимально користаються зі своєї віддаленості. Азори — перлина в Атлантичному океані, яка просто закохує з першої ж хвилини. Тут неймовірні рослини, шалені краєвиди, доброзичливі люди, великі хвилі, незвичайна їжа та справжній скарб із природних явищ, які вас точно вразять, навіть якщо ви об’їхали пів світу. Тут знаходиш щось таке, що не зустрічав ніде під час подорожей раніше. І тому так хочеться сюди повернутися.
Використано матеріали: https://tripmydream.ua/media/podborki , https://www.uvidpustku.com/azorski-ostrovy-yak-splanuvaty-podorozh/ , фото з інтернету

Коментарі

Популярні публікації