Мандруєм до Кастельфольіт-де-ла-Рока

Обирай мандри оnline.
Сьогодні ми продовжуємо мандрувати Європою, і разом із Вами відправляємось до Іспанії.
Кастельфольіт-де-ла-Рока - місто над проваллям.

Дивовижне місто з населенням в тисячу чоловік знаходиться недалеко від Барселони, розташоване на високій базальтовій скелівисота якої дорівнює п’ятдесяти метрам, довжина ж становить один кілометр.
Скеля утворилася під час виверження вулкана, коли два потоки лави пройшли по боках, а вулканічна порода для жителів послужила відмінним матеріалом для будівництва. Будинки, споруджені з вулканічної породи ще в епоху середньовіччя, простояли до нашого часу.
Кастельфольіт-де-ла-Рока має всього лише одну довгу вулицю, яка завершується недалеко від церкви, майже на самому краю плато. Будинки розташовані всього в два ряди, тому що ширина скелі невелика, вони є продовженням стрімкого обриву і буквально нависають над прірвою в 50 метрів.
 Обидві сторони скелі оточені стрімкими урвищами і омиваються водами річок Флувья і Турунель, до того ж на їх берегах жителі Кастельфольіт-де-ла-Рока розбили невеликі городики, які дуже мило виглядають, ось тільки дістатися до них досить складно - адже доведеться обігнути ціле місто, щоб, спустившись вниз, зайнятися садівництвом.
Біля базальтової кручі, на вершині якої височіє дзвіниця церкви, річки зливаються в одне русло. Саме ж поселення розташоване на території природного парку Горроча, який вважається частиною вулканічної області, тут знаходиться близько сімдесяти вулканів, багато з яких до сьогоднішнього дня вивергають попіл і бруд. 
Хочеться відзначити, що клімат в цій області досить вологий, а часто хмари, які спускаються з гір, сприяють створенню особливої ​​таємничої атмосфери в містечку.

Коментарі

Популярні публікації