Висадці на Місяць 50 років

50 років тому на поверхню Місяця вперше ступила нога людини. 
Нею став американець Ніл Армстронг.
Пилявська сільська бібліотека запропонувала своїм маленьким читачам гру-подорож "Місяць - супуник Землі". Уважно слухаючи розповідь бібліотекаря, діти дізналися про планети Сонячної системи, віртуально подорожували разом з американськими космонавтами до Місяця. Потім отримали творче завдання – створити паперовий тунель "Сонячна система". Розділившись на два зоряних екіпажі добре справилися з завданням - і хлопчики, і дівчатка. Хтозна, можливо комусь із них пощастить побувати в космосі.
20 липня 1969 року місячний модуль американського космічного корабля "Аполлон-11" опустився в Море Спокою на Місяці. Людина вперше ступила на поверхню іншого небесного тіла. "Аполлон-11" запустили 16 липня, а 24-го його екіпаж повернувся на Землю. Всі ці дев'ять днів астронавти знімали те, що з ними відбувалося. Багато з тих фотографій потім стали ледь не культовими, оскільки прекрасно передають атмосферу першої в історії місячної експедиції. 
Через 102 години й 45 хвилин після старту місячний модуль "Орел", відокремившись від командного модуля "Колумбія", здійснив посадку. Коли Едвін (Базз) Олдрін і Ніл Армстронг вийшли з нього, вони зробили кілька фотографій, в тому числі й цю, що стала культовою: слід черевика астронавта Олдріна.
Олдрін і Армстронг встановили на місячній поверхні американський прапор.
Поки Армстронг і Олдрін були на Місяці (майже 22 години), Майкл Коллінз пілотував модуль "Колумбія". Цей знімок він зробив, коли модуль "Орел" наближався до "Колумбії" для стикування. На горизонті видно Землю, що сходить над Місяцем.
 Використано матеріали з інтернет-ресурсу https://www.bbc.com/ukrainian/features-49057116.

Коментарі

Популярні публікації