Рік Китаю в Україні


Китай – одна з найцікавіших і найзагадковіших країн на планеті. Вона притягує не тільки своїми численними культурними традиціями, але й безліччю таємниць і загадок. 
Цьогоріч Україна і Китай відзначають 25 років встановлення дипломатичних відносин. З цього приводу 2019 рік Президентом України оголошено - Роком Китаю в Україні.
        Якщо звернутися до давніх історичних фактів, то можна відзначити, що вперше згадка про український народ відзначилася в спеціальному літописі ІОань- Ши. Мова йде про те, що завдячуючи імператорові Хубілаї (монгольському засновникові династії Юань) була створена спеціальна руська сотня. Тобто наприкінці XIII століття у Піднебесну потрапили кияни, які служили в гвардії китайського імператора. Виходить, що багато століть тому гвардійцями китайського імператора були українці! Можна зробити висновок про те, що не зважаючи на різницю в культурному плані, відносини між державами почалися досить давно. 
   З цього приводу в читаль­ному залі сільської бібліо­теки оформлено книжкову виставку «Китай – країна повна чудес». Вона буде діяти протягом всього 2019 року. Підібрані матеріали знайомлять з візитівкою держави, з невичерпністю культурних традицій, з особливостями китайського характеру, з історичними пам’ятками та маловідомими фактами про Китай. 
Після знаймоства з виставкою, наймолодші читачі переглянули пізнавальний фільм про Китай, дізнались, що китайці в письмі використовують не букви, а ієрогліфи, помандрували Великою Китайською стіною, Еверестом та Тібетом. Ну і звичайно познайомились з кумедними пандами.
На згадку про захід ми разом виготовили паперове віяло - один із символів Китаю, і оскільки зараз так спекотно - то орнаментом віяла обрали кавун та ківі.
Крім друкованих видань, на виставці представлені всесвітньо відомі символи Піднебесної, виготовлені власноруч: китайські фонарики, Пан­да, віяло, буддійські монастирі тощо. Запрошуємо до читального залу нашої бібліотеки. Помандруйте Китаєм, познайомившись з матеріалами виставки.

Коментарі

Популярні публікації