Люко Дашвар "ПоКров"

До уваги наших читачів ще одна новинка. В основі сюжету нового твору Люко Дашвар "ПоКров" доля семи колін нащадків багатого хорунжого Яреми Дороша, який згрішив, закохавшись у юну Перпетую, і помер, не дочекавшись народження плода ціїє злочинної любові.

Ображена дружина проклинає рід Дорошів, сподіваючись, що щастя та продовження в нащадках матиме лише гілка її сина, законного спадкоємця. Однак Перпетуя, котру життя закидає з Чернігівщини аж до Канади, вирішує інакше: зібрану ціною тяжких нестатків скриню із золотом вона заповідає нащадкам обох гілок роду Яреми. Минули роки.
У наш час Мар'яна переживає буремні події в каїні і сімейну трагедію. Серед виру пристрастей вона зненацька дізнається, що в банку Канади їй належить величезна сума. Та не це турбує дівчину - ще більше хвилює її зустріч із дивним хлопцем Ярком...

Ось рецензія Оксани Огульчанської для сайту "yakaboo.ua". Новий роман відомої сучасної письменниці, в якому переплелися моменти з новітньої історії України (Євромайдан) і загадкова історія скарбів Дороша, що налічує декілька століть. Твір про кохання, зраду, любов до Батьківщини, моральний вибір, про проблеми батьків і дітей.
 Як і інші твори Люко Дашвар, "ПоКров" читається легко, на одному диханні. В центрі історія дівчини Мар'яни, яка покохала свого начальника - Хотинського. Саме про таке кохання вона мріяла! Для нього і працювала в архівах, вишукуючи інформацію про нащадків у сьомомі коліні Дороша. Паралельно з цими подіями у країні розгортається Майдан...кінець листопада..."Беркут" б'є студентів... початок нової історії нескорених і нескоренних нас, українців...зародженння, чи радше пробудження самосвідомості і гідності...
Ситуація складається таким чином, що Мар'яна знайомиться з молодим хлопцем (набагато молодшим за неї) - Ярком, активним майданівцем. Вона тривалий час не може вирішити, хто їй миліший - впевнений у собі і матеріально забезпечений Хотинський, чи студент Ярко.
Багато випробувань чекає на дівчину...

Коментарі

Популярні публікації