Чим живе бібліотека



Наявністю проблем в роботі бібліотеки нікого не здивуєш – відсутність  опалення, належного технічного оснащення – це звичне явище для сільських бібліотек. А ще наболілим питанням є застарілий і зношений книжковий фонд, в тому числі і дитячий. Наявні книги не відповідають сучасним інтересам підлітків, поряд з яскравим телебаченням, віртуальним життям Інтернету книжка з чорно-білими ілюстраціями не викликає в дитини ніякого інтересу.


В грудні минулого року бібліотечна рада Пилявської сільської бібліотеки порушила клопотання до ГО «Пилявський оберіг» про впровадження на території села Пилява Соціального проекту «Сучасна книжка для дітей громади», метою якого є залучення добровільних пожертвувань для придбання сучасної дитячої літератури та передача її в сільську бібліотеку для оновлення книжкового фонду.
 
Після отримання дозволу сільської ради на проведення проекту на території села Пилява, відбулись зустрічі-презентації завідувача бібліотекою з сільськими депутатами, трудовими колективами установ села, місцевими підприємцями, організовано ярмарку «Різдвяного янгола купуй – книжку бібліотеці подаруй»,
  в новорічну ніч волонтери Дід Мороз і Снігуронька вітали сім»ї з дітками.
 

І наші громадяни повірили і підтримали цю ініціативу.

Вже в лютому в сільську бібліотеку: закуплено та передано 109 дитячих книжок художнього та пізнавального характеру на суму 6200 гривень, подаровано 5 томів «Гаррі Поттера», колектив ТОВ «Агробуг» презентував фотоальбом з краєвидами Німеччинни, зроблено підписку на дитячий журнал «В гостях у казки».
 
 
За підтримку в цій нелегкій справі щиро дякую голові районної ради Красовському Ярославу Йосиповичу, сільському голові Савєльєвій Галині Никифорівні. А також небайдужим громадянам: Шлапаку Сергію, Ігнатову Богдану, Токару Володимиру, Онипчуку Сергію, Войтюк Оксані, Козел Світлані, Савєльєву Володимиру, Джерелюку Олександру, Петрику Сергію, Герасімовій Світлані, Вінтоняк Галині, Завертаному Олександру, Довгалюк Ірині, Баран Наталії, Музиці Любов, Красовській Галині, Романенко Олені, Язвінському Ярославу, Тучак Олені.

Коментарі

Популярні публікації