День Соборності України

«Слава Вкраїні! Любій отчизні,
Слава довіку однині!
Єдність і згода, право й свобода —
Доля найкраща народа!»
Г. Чупринка
22 січня – День Соборності України. 
День Соборності України – свято, що відзначається щороку в день проголошення Акту возз’єднання Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки, що відбулося 22 січня 1919 року на Софійській площі в Києві.

Йому передувало підписання (22 січня 1918 р.) Четвертого універсалу Центральної Ради, яким Українську Народну Республіку проголошено суверенною і незалежною державою. Західно-Українську Народну Республіку було проголошено в листопаді 1918 року. Процес об’єднання України завершився 22 січня 1919 року.
З 19 січня у читальному залі сільської бібліотеки відкрилась книжкова виставка, присвячена Дню Соборності України «Вона - наш витвір, наша мрія, соборна, вільна Україна». Основу виставки складають матеріали, які висвітлюють сторінки історії, а також особливості соборницького процесу доби Української революції 1918-1921 років.  Виставка має за мету поглибити знання молоді про історію творення української державності, познайомити з видатними історичними постатями, які виборювали незалежність та соборність України. Також представлені книги про звичаї та традиції нашого народу. Запрошуємо всіх, кому не байдужа історія нашої Батьківщини, ознайомитися з цікавою книжковою виставкою!


Коментарі

Популярні публікації