Екодизайн, екостиль, що це таке і чим його "їдять"

Не все те золото, що блищить, і не все те «еко», що зелене. Існує думка, що екодизайн насамперед стосується інтер'єру - буцім це заставлене рослинністю приміщення. 
Экодизайн. Современные тенденции | Very Life Victory
Навіть якщо Ви обираєте екостиль в дизайні - зовсім не обов'язково перетворювати будинок на оранжерею, хоча прикрасити кімнату квітами або встановити акваріум з рибками можна. Сьогодні екостиль - один з найбільш популярних напрямків у світовому дизайні. При цьому використовуються виключно натуральні або максимально близькі до них матеріали. Іноді так хочеться відчути запах справжнього дерева, шорстку поверхню плетеної циновки під ногами, насолодитись м'яким дотиком натуральних тканин з льону або бавовни. Тут читайте про Екологічний підхід у дизайні інтер'єра
Экодизайн – популярное направление в оформлении интерьеров - Ра ...
Повертаємось до екодизайну.
Екологічний дизайн (частіше вживають “екодизайн”) — це створення екологічно доречного середовища побутування людини. Оточувати себе безпечними речами та створювати комфорт у приміщеннях, де перебуваємо, – це не тільки мода, це нагальна необхідність. 
Мета Екодизайну – скорочення споживання електроенергії та викидів CO2 на 20 % шляхом поетапного посилення вимог до використовуваних електроприладів.
Як вибрати світлодіодну лампу. Купити led лампи в інтернет ...
В ЄС екодизайн поширюється на широке коло товарів: холодильники, пральні машини, кондиціонери, комп’ютери, лампочки, телевізори та на багато інших товарів. В ЄС вимоги екодизайну застосовуються до більше ніж 20 категорій товарів, і кількість категорій щорічно зростає.
Що дає впровадження Екодизайну в масштабах країни?
Зниження споживання енергії, економія природних ресурсів, зниження викидів в атмосферу – все це сприяє позитивним економічним та екологічним змінам.
Що впровадження Екодизайну дає кожному споживачеві?
Вентиляційні вироби супроводжуються керівництвом користувача і листом стандартних технічних параметрів, що істотно спрощує порівняння і вибір.
Що таке енергетичне маркування? 
Правова база, що зобов'язує виробників знизити споживання енергії протягом строку експлуатації, а також негативний вплив продукції на довкілля, застосовується на етапі проектування, до масового виготовлення і виведення продукції на ринок. Встановлює загальні та конкретні вимоги щодо екодизайну, поступово видаляє з ринку продукти з найнижчою енергетичною і екологічною ефективністю.
Директива «Екодизайн»: ключові аспекти « Вентс. Корпоративний блог.
энергоэффективность — Caspian Barrel
В Україні також розпочалось впровадження важливого європейського інструменту –екодизайн, який визначає вимоги щодо енергоефективності та екологічності різних енергоспоживчих продуктів. Відповідна постанова від 3 жовтня 2018 року № 804 набрала чинності 6 квітня 2019 року.

Використано матеріали: https://ecotown.com.ua/newshttps://mybud.com.uahttps://ns-plus.com.uahttp://www.inogate.orghttps://ukrblog.vents.uahttps://saee.gov.ua/sites/default/files/Lutz.pdfhttps://eco-live.com.ua/content/blogs

Коментарі

Популярні публікації