Аплікація "Маки пам'яті" (майстер-клас)

Творча майстерня нашої бібліотеки підготувала для вас фото майстер-клас із створення яскравої аплікації в техніці 3D з маками. Виготовити її зможе дитина будь-якого віку із незначною допомогою дорослого. А готова поробка стане гарним подарунком рідній людині.
Для роботи ми підготували:
- картон зеленого, салатового кольорів
- папір чорного кольору
- гофропапір (для дитячої творчості) червоного кольору
- ножиці
- клей
- степлер канцелярський
З червого гофропаперу нарізали 5 смужок шириною 6-7 см, чотири з яких (це будуть квіти) склали "гармошкою" в 8 раз, щоб вийшов квадрат. П'яту полоску поділили навпіл і отримані 2 частини склали в четверо (це будуть пупляхи). З чорного паперу вирізали 4 круга діаметром 4 см. З зеленого - прямокутники із сторонами 4 на 9 см, з яких вирізали листочки, кілька смужок на стебла шириною не більше 1 см. З салатового паперу відірвали 4 шматочки, пом'яли їх і сформували кульки.
До заготовок, з яких будуть квіти, приклали чорний круг і степлером навхрест скріпили. Так само скріпили заготовки для пупляхів. За допомогою ножиць заокруглили наші квадрати і пальцями зім'яли в центр поступово всі шари нашої заготовки. Так наша квітка отримала об'єм. Легенько розгорнули і в чорний круг приклеїли салатову кульку.
Із зелених прямокутників вирізали листочок (необов'язкого фігурний), склали його вдвоє, отриману заготовку зігнули під кутом "гармошкою", так наші листочкими стали об'ємними.
Так ми отримали 4 квітки, 2 пупляхи, 6 листочків та 6 корінчиків
Для фону ми взяли аркуш картону салатового кольору А4. Спочатку ми розподілили і приклеїли квіти і стебла.
 Потім листочки.
 Наша аплікація готова.

Коментарі

Популярні публікації