Знайомтесь, Сашко Дерманський!

Сашко Дерманський – сучасний український письменник, що пише вірші та прозу для дітей.
Чудове чудовисько Чу й бабай Гарбузяник, вужик Онисько і дракон Омелько, криничник Мефодій і привидка Зловісна Марта, Маляка і Драґо з Пиптиком, бабуся Катастрофа й Остап Квіточка, маленький Тишко й химерний Вельзепер… Без цих і без багатьох інших героїв книжок Сашка Дерманського неможливо уявити всесвіт сучасної української дитячої літератури. 
У фонді нашої бібліотеки чимало книжечок цього автора.
Дитячий поет, прозаїк та казкар. 
Псевдоніми – Сашко Володарський та Назар Діброва. 
Народився 28 листопада 1976 року в селі Гайворон Володарського району на Київщині. 
Навчався у Володарській середній школі № 1. За освітою – учитель української та зарубіжної мови та літератури, 1999 року закінчив Київський національний педагогічний університет ім. М. Драгоманова. Викладає за фахом у Київському технікумі електронних приладів. Одружений, виховує двох доньок – Владиславу (2001) та Злату (2011). 
Творчість Сашка Дерманського насамперед орієнтована на дітей молодшого шкільного віку. Творам письменника властиві яскраві колоритні персонажі, легкий і зрозумілий гумор, карколомні пригоди й небанальні сюжети, актуальна проблематика та смачна, соковита мова. Саме за це книжки автора так полюбилися не лише малим, але й дорослим читачам.
Книжки Дерманського неодноразово здобували відзнаки найпрестижніших літературних рейтингів і премій, таких як “Книга року ВВС”, «Коронація слова», «Книга року», «Золотий лелека».
Творчість автора вивчається в рамках програми з літературного читання ЗОШ України.

На сайті Сашка Дерманського в усіх прихильників його творчості з’явилась прекрасна можливість купувати омріяні книжки з автографом улюбленого автора.
Нікого з читачів-дітей не залишить байдужим знайомство з кумедними, веселими та відважними героями Олександра Дерманського, адже з ними на сторінках книжок можна пережити чимало цікавих пригод, навчитися протистояти злу та по-справжньому дружити.
Письменник переконаний, що «любов до книжки слід прищеплювати з перших місяців життя. Це завдання батьків, вони мусять читати дитині, читати з нею, читати самим, щоб показувати приклад».
Своїми творами письменник допомагає зберігати зернятка дитячих душ: «Якщо не з книжки, то звідки тоді дитина дізнається, що найголовніше в житті – робити добро, не кривдити ближнього?»

Коментарі

Популярні публікації