Виставка-календар


З 04 січня, у приміщенні сільської бібліотеки для широкого кола користувачів експонується книжкова виставка-календар “Ювіляри 2017 року”, присвячена відомим письменникам та книгам-ювілярам. 
До 1 лютого на виставці представлені ювіляри січня.
Відповідальна за організацію виставки завідувач бібліотекою Шеванюк Оксана.

 
Ювіляри січня

03 січня виповнюється 125 років від дня народження Джона Роланда Руел Толкіна, видатного англійського письменника, філолога-медієвіста, класика світової літератури ХХ ст. та одного із фундаторів жанрового різновиду фантастики — фентезі,  всесвітню славу якому приніс роман "Володар перснів".
   

 15 січня виповнюється 395 років від дня народження Мольє́ра (Жан Батист Поклен), французького письменника, драматурга і актора, одного із засновників «Блискучого Театру» (L'Illustre Théâtre, 1643 рік), пізніше його провідний актор. Творчість Мольєра мала чималий вплив на подальший розвиток світової драматургії.
  

 18 січня виповнюється 135 років від дня народження Алана Александра Мілн, англійського дитячого письменника, творця Вінні-Пуха. Книжка «Вінні-Пух та всі-всі-всі» на 17-му місці за популярністю між творів, написаних і виданих у ХХ ст.
23 січня виповнюється 115років від дня народження Павла Матві́йовича Усе́нко, українського поета, журналіста. Фундатор літературної організації "Молодняк".
 
27 січня виповнюється 185 років від дня народження Лью́їса Ке́ррол, англійського письменника, математика, філософа, логіка, англіканського клірика і фотографа. Найвідоміші літературні твори Керролла: "Пригоди Аліси у Дивокраї", що є перлиною дитячої англійської літератури, і продовження  "Аліса в Задзеркалі".
28 січня виповнюється 120 років від дня народження Катаєва Валентина Петровича, радянського письменника. В історію раянської літератури увійшов насамперед, як засновник молодіжного літературного журналу «Юність»(1957).
 книги-ювіляри 
200 років П.П.Гулак-Артемовський «Справжня добрість»

175 років Т.Г.Шевченко «Гайдамаки»
  160 років С.Руданський "Співомовки"
 
160 років П.Куліш «Чорна рада»
 150 років Ж.Верн «Діти капітана Гранта»
 140 років Ш.Бронте «Джейн Ейр»








Коментарі

Популярні публікації