Вшанування пам’яті героїв Крут



29 січня в Україні відзначають День пам’яті героїв Крут – саме там, під станцією Крути, у 1918 році відбувся бій, що на довгі роки став одним із символів боротьби українського народу за свободу і незалежність. Їх було триста – студенти та гімназисти. Проти них були тисячі – солдати, фронтовики та матроси більшовицької армії. Нерівний бій. Бій під Крутами.
    Ця героїчна й водночас трагічна подія знаменувала початок нової епохи національного пробудження українців, усвідомлення нашого права жити на власній землі та святого обов’язку — боронити її. „Понад все вони любили свій коханий край”, — писав Павло Тичина. Визначально, що ця жертовна любов зародилася в серцях молодих людей, найкращих представників українського студентства.
      Завідувачем бібліотекою 27 січня проведено бесіду з учнями 4 класу сільської шоли "Герої Крут – символ нації і честі".  Розпочався захід з вступного слова Шеванюк Оксани, яка розповіла про День вшанування героїв Крут. Зачитали коротку довідку про ті події учні Горбунь Настя, Герасімов Денис, Шеванюк Настя, Копач Рома. Всім присутнім було продемонстровано короткометражний фільм "29 січня" у супровіді балади рок-гурту «Сокира Перуна», а також було підготовлено слайд-презентацію "Герої Крут".  
 
 Запалили свічки, діти зачитали молитву за захисників України. Всі разом «виростили» «Дерево справжніх українців» в жовто-блакитних кольорах, на листочках якого діти записали риси характеру мужніх і добрих людей, а на квіточках добрі вчинки.  Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять про героїв.
 




Коментарі

Популярні публікації