Виставка до Дня українського козацтва

      Щороку 14 жовтня - на Святу Покрову - в Україні відзначається День українського козацтва. Це дуже важливе свято для нашого народу, адже козацтво відіграло вирішальну роль у становленні нашої держави. Його історичне значення важко переоцінити. А починаючи з 2015 року цей день особливо святковий, адже на державному рівні вирішено відзначати День захисника Вітчизни. 
      До Дня українського козацтва в бібліотеці оформлена книжкова виставка "Слава тобі, козаче!", яка відображає походження запорізького козацтва, його історію та славні лицарські традиції, які є достойним взірцем нащадків. На виставці також тредставлені роботи вихованців гуртків "Народна творчість" (РБДЮТ) та "Майстерня" (Пилявська сільська бібліотека) виконані в техніці силуетна витинанка.






Шановні козаки!
Хочеться від щирого серця привітати усіх козаків з цим світлим днем: Покрови Пресвятої Богородиці, що відзначається щорічно 14 жовтня. Ідея козацтва щільно переплелася з історією українського народу. І сьогодні козак - це не той, хто одягнений у шаровари. Козак, це перш за все, воїн за духом, але воюватиме він тільки за одну річ - свободу. То ж нехай прагнення волі та незалежності і надалі буде неодмінною рисою українських козаків.
З наступаючим Вас.



Коментарі

Популярні публікації